Треньорът на Ювентус Маурицио Сари заяви, че е дразнещо, че звездата

...
Треньорът на Ювентус Маурицио Сари заяви, че е дразнещо, че звездата
Коментари Харесай

Треньорът на "Юве": Дразнещо е Меси да е пред Роналдо

Треньорът на " Ювентус "  Маурицио Сари съобщи, че е " дразнещо ", че звездата на отбора Кристиано Роналдо към този момент е зад Лионел Меси по извоювани " Златни топки ". Двамата имаха по 5 оценки, само че през декември футболистът на " Барселона "  спечели премията за шести път. Роналдо не бе на едно от първите две места за първи път от 2010 година, като остана трети в подреждането след Меси и Върджил ван Дайк ( " Ливърпул " ).

" Искам да оказа помощ на Кристиано да завоюва шеста " Златна топка ". Дразнещо е да мисля, че някой е печелил повече пъти " Златната топка "  от него. Мисля за него и мисля по какъв начин да му оказа помощ, това е моята цел и задачата на тима ", сподели Сари.

Роналдо не игра при успеха на " Юве "  с 4:0 против " Удинезе " в 1/8-финал за Купата на Италия. Пауло Дибала вкара два гола, а Сари съобщи, че аржентинският нападател също може да се бори за " Златната топка ".

" Той ще е един от кандидатите в идващите години. Дибала е топ състезател. Всеки подобен състезател играе добре, когато е убеден в себе си и е на вярната възраст. Дибала ще остави диря в международния и европейския футбол в идващите години ", сподели още Сари.

Британският вестник " Дейли Мейл "  пък заяви, че УЕФА е направила изненадваща смяна, с цел да може да включи Роналдо в идеалния тим, избиран от почитателите. От европейската централа са решили да сменят схемата на тима и да заложат на 4-2-4 вместо на 4-3-3, защото нападателят на " Ювентус "  е останал 4-и в гласуването в своята категория след Меси, Садио Мане ( " Ливърпул " ) и Роберт Левандовски ( " Байерн " ). От УЕФА са решили да сменят тактиката и по този начин Роналдо е влезнал в идеалния тим за сметка на третия при халфовете, който е бил Н‘Голо Канте от " Челси ".

Според " Дейли Мейл "  решението за Роналдо е забавило и самото оповестяване на отбора, което е трябвало да се случи още предходната седмица.

Говорител на УЕФА изясни, че смяната е направена поради това, че Португалия завоюва Лигата на нациите: „ Формацията за тази година е направена, с цел да отрази вота на почитателите, само че и достиженията на играчите в шампионатите на УЕФА. В резултат на това в тима са петима спечелили в Шампионската лига и четирима финалисти в Лигата на нациите, в това число и един победител. Схемата на състава се трансформира постоянно и тази година не е изключение. “

В 5 от последните 6 години групировката е била в система 4-3-3, а изключението е 2017 година, когато е употребена система 4-4-2.

Вратар на тима, определен от почитателите, е Алисон Бекер от " Ливърпул ". В отбрана са трима негови съотборници – Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк и Анди Робъртсън, а четвъртият състезател в защитата е Матайс де Лихт от " Ювентус ". Избраните халфове са Френки де Йонг ( " Барселона " ) и Кевин де Бройне ( " Манчестър Сити " ), а офанзивата е Меси, Левандовски, Мане и Роналдо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР